Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Co chci v životě dokázat (úvaha)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Co chci v životě dokázat


Asi každý by chtěl ve svém životě něčeho dosáhnout nebo něco dokázat. Dá se říci, že většina lidí už něco dokázala na něco dosáhla, ale otázkou je jestli jim to stačí či zda mají tendenci se zlepšovat, zdokonalovat apod. Typickým příkladem jsou slavní sportovci, kteří si většinou kladly cíle již od svého útlého dětství. Tito lidé chtěli být alespoň trochu podobní svému idolu, pro danou věc udělali vše, co šlo, měli z toho radost a bavilo je to, pak také mohli slavit úspěchy a být se sebou spokojeni. Ne každému se však jeho sen naplní, ne každý má šanci své sny uskutečnit, a přesto může být šťastný. Tomu, komu se to podaří, se dá tiše závidět.
Já osobně jsem od dětství žádné pevně stanovené cíle neměl, ale v průběhu času jsem si přece jen nějaké stanovil. Nejspíše jsou stejné jako u ostatních lidí. Krom všech těch věcí, co chce asi každý, (být bohatý, mít nádherný velký dům s bílým plotem, sexy ženu, kupu přátel, dobrou práci apod.) bych byl rád sám se sebou, spokojený a správný.(Být sám sebou je pro mě samozřejmá věc.) Vím, že to jsou odvážné představy, ale stojí za to se alespoň pokusit něčeho z toho dosáhnout. Myslím, že když člověka něco baví, tak to dělá s větší chutí a lépe. Bylo by dobré, kdyby mě mé zaměstnání bavilo a měl bych ho rád. Z prostředí, ve kterém žiji, je však patrné, že většinu lidí práce nebaví, ale je to výdělek a jsou za něj vděčni.
Teď bych měl být asi trochu konkrétnější, a tak se vrhnu na stručnou definici o tom, co chci. Chci dostudovat střední školu a pokračovat v dalším vzdělávání, protože jedině tak získám více možností při výběru svého uplatnění ve společnosti. Přál bych si mít dobré přátele, na které se mohu kdykoliv spolehnout. Chci se mít kam vracet a vědět,že mě tam přijmou rádi a s otevřenou náručí. Je pro mě důležité, vědět že někam patřím. Přál bych si mít partnerku, s kterou bychom se měli rádi a nic by mezi námi nebylo překážkou. Přání a toho, co bych chtěl, by bylo pořád dost a dost. A tak si říkám, že by to bylo hezké, ale že je málo pravděpodobné dosáhnout toho všeho.
Dokázat a dosáhnout bych chtěl toho, abych byl v životě maximálně spokojený, nemusel se příliš omezovat a stydět se za to,co jsem udělal. Je mi však jasné, že k tomuto všemu potřebuji, abych byl zdravý.


PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT